Новини и събития

С подкрепата на Макском в ПГМ Пловдив вече функционират два специализирани кабинета
14Feb
С подкрепата на Макском в ПГМ Пловдив вече функционират два специализирани кабинета

Благодарение на безвъзмездната финансова помощ на компанията ни, от втория срок на учебната 2023-2024 година в Професионална гимназия по машиностроене - Пловдив  в експлоатация влизат 2 специализирани кабинета, оборудвани със съвременен инструментариум за професионално обучение.

Инвестицията на компанията ни е в размер на 70 000 лева за ремонтни дейности по кабинетите, оборудване, инструменти и опитни образци на електрически велосипеди. Чрез тях учебните стаи са преструктурирани в специализирани кабинети с модерно техническо оборудване, което предоставя възможност на учениците за практически занятия, идентични с работния процес в реална производствена среда, отговаряйки на всички съвременни изисквания за безопасност и здраве при работа.

Общият проект на Макском, която е част от Тракия Икономическа Зона, и ПГМ-Пловдив  цели учениците да получават знания, които да могат да прилагат на практика, както и родителите да добият предварително представа за естеството на учебния процес и прехода към професионалната реализация още при избора на учебно заведение за своите деца.

Успешното сътрудничество между компанията ни и ПГМ – Пловдив полага основите на един качествен учебен процес, кореспондиращ с бизнеса. В резултат на това учениците ще получат знания и умения, ставайки подготвени кадри за търсенето на пазара на труда.

Освен инвестицията в ремонта и оборудването на кабинетите, в проекта се включват и наши служители като наставник-обучители, които допринасят със своя опит и познания в областта на производството на електрическите велосипеди, така че да ги предадат по-възможно най-практичния и интересен начин на учениците.

На събитие за откриване на кабинетите на 13 февруари, успешният проект получи признание от кмета на града, областния управител, както и представители на МОН и местното управление.

„Работим с ПГМ Пловдив от 2010 г., като първо ние потърсихме възможност да обучаваме наши служители там. Така се създаде вечерна паралелка и те получиха квалификация, вследствие на което работят и до днес при нас.”, бяха част от думите на икономическия директор на компанията – Николай Бояджиев.

„Няма как да казваме, че държавата трябва, че образованието трябва, а ние да чакаме да дойдат кадри наготово. В момента бизнесът и образованието се движат на различни скоростни ленти, а трябва да стъпят на една. Нашето участие като корпоративен социален ангажимент е правилната посока това да се случи. “, завърши той.

Добрата практика следва да бъде образец за партньорството между образователните институции и бизнеса,  както и призив към държавата по-активно да подпомага подобни партньорства.

 

Повече за проекта и събитието можете да видите в медиите:

https://www.bta.bg/bg/news/economy/617269-firma-makskom-oborudva-dva-kabineta-za-proektirane-i-proizvodstvo-na-elektrich

https://www.marica.bg/plovdiv/obrazovanie/uchenici-sglobqvat-elektricheski-velosipedi-na-realna-potochna-liniq

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Novi-specializirani-kabineti-za-profesionalno-obuchenie-v-plovdivsko-uchilishte-2002075 видеорепортаж

https://bnr.bg/plovdiv/post/101948286/nova-pridobivka-za-profesionalnata-gimnazia-po-mashinostroene

https://trafficnews.bg/plovdiv/profesionalnata-gimnaziia-po-mashinostroene-plovdiv-se-303263/

https://utroruse.com/article/995739/

Виж всички