Новини и събития

66 Международна колоездачна обиколка...
11Sep
66 Международна колоездачна обиколка...
Финалът и официалната церемония по награждаването на победителите от 66 международна колоездачна обиколка на България - Юг се състоя в дома за велосипеди Sprint и Shockblaze – Макс Европа на 9 септември. Украинецът Виталий Бутс ("Колос", Украйна) спечели Обиколката, след като в последния етап от нея - 98 километра от Стара Загора до Пловдив, постигна трета поредна етапна победа.

Бутс финишира пръв с време 2 часа, 6 минути и 3 секунди, като всички колоездачи пристигнаха заедно на финала в Макс Европа и в челото на класирането не настъпиха никакви размествания спрямо вчерашния ден. Втори в етапа е аржентинецът Николас Тивани Перес, състезаващ се за "Хемус" Троян, а трети е Леонид Краснов ("Туснад", Румъния).

В генералното класиране Бутс завърши с време от 11 часа, 16 минути и 8 секунди. Втори е Станислав Бажков ("Минск", Беларус) с пасив от 14 секунди, а трети, също на 14 секунди, е Андрей Василюк ("Колос", Украйна). В десетката в етапа завършиха и двама родни състезателя. Седми е Николай Генов ("Цар Симеон" Пловдив), а осми е Александър Алексиев от Nessebar- Shockblaze. Успешно завършиха Обиколката и останалите трима от Nessebar Shockblaze - Иван Мухтаров, Петър Чавдаров и Онур Татар, които направиха същото и в предишното състезание - в Северна България.

Тимът на "Колос", Украйна е победител в отборното класиране. Втори  се нареди отборът на „Минс”, а бронзово отличие взе Българският национален отбор.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и изпълнителния директор на Макском, част от групата на Макс Европа, Николай Бояджиев връчиха индивидуалните и отборните награди на призьорите. По време на церемонията бяха отличени и победителите в Колоездачна Обиколка на България – север.

За развитието на детско-юношеското колоездене Макском дари на Българския колоездачен съюз 10 планински и 10 шосейни велосипеда.
Виж всички