Новини и събития

Maxcom с признание за добра образователна практика
23Nov
Maxcom с признание за добра образователна практика
На събитие в Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Пловдив, свързано с дуалното обучение, гост бе министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков. Той изрази подкрепата си за именно тази система на обучение и наблюдава демонстрации на наученото на практика от учениците, включително и програмиране на електрически велосипед.
Екипът, представляващ Maxcom на събитието, получи поздравления от заместник-директора на училището за професионалното си представяне и показания професионализъм при реализиране на програмата.


Ръководството ни адмирира положените усилия на своите служители, работещи по проекта и особено вложеното време и търпение от Дамян Костов, който работи в пряко сътрудничество с децата, помагайки им да се учат, коригират и да не губят своя интерес и любознателност.

Оценявайки колко важна е връзката между бизнеса и образованието, нашата компания стартира добра обучителна практика с Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Пловдив. Проектът започна тази есен с началото на настоящата учебна година и е на принципа на дуално обучение. В програмата се обучават 6 деца от паралелка „Микропроцесорна техника“, които имат изнесени практически уроци в производствената база на компанията ни.Учениците имат свои ментори – наши служители с дългогодишен опит и широки познания, преминали курс за наставници в ПГЕЕ. Те запознават децата с целия процес на производство на велосипед и им показват различни операции, тясно свързвани с изучаваното в училище.
Бъдещите професионалисти са ентусиазирани и се представят отлично, според думите на своите ментори. Учениците лесно разчитат технически чертежи и вече са добре запознати с програмирането на велосипед. Към практическото обучение, младежите получават и задания, свързани с подготвянето на малък проект, който да защитят в училище.Програмата на Maxcom и ПГЕЕ е пример за това как бизнесът и образованието вървят заедно, а дуалното обучение носи ползи както за образователните институции, така и за компаниите, които по този начин създават бъдещите си кадри.
Виж всички