Новини и събития

Maxcom проведе кулинарен фест с кауза, за служителите си
14Nov
Maxcom проведе кулинарен фест с кауза, за служителите си
Събитието приветства работещите да покажат своите кулинарни заложби. Идеята бе всеки, който желае, да приготви печиво вкъщи и го донесе в новата столова на фабриката, където се проведе, дегустация и оценяване. Над 30 бяха ентусиастите, които представиха своето майсторство в кухнята и донесоха апетитно изглеждащи ястия, излезли рано-рано от фурните на 11 ноември. Откроиха се служители, които участваха с повече от едно печиво. Допълвайки сутрешната атмосфера и за да поздрави хората, благодарение на чиито отдаденост и усилия този фест се състоя, ръководството предостави безплатни напитки.

Новата столова в Maxcom посрещна десетки служители, които посетиха събитието, за да опитат различните печива и да гласуват за това, което им е харесало най-много. На кулинарното изложение бяха разпределени 16 урни, в които всеки желаещ оставяше сума по желание, за да допринесе за каузата.

Победител е  Зорница Бонева от сектор „Мокро бояджийно“ която се включи с 3 печива и получи солиден комплект за усъвършенстване на кулинарните си способности, а всички участвали получиха награди.

Събраните средства са 735.54 лв., които  ще се удвоят от ръководството и ще се съхраняват във фонд на Maxcom за социална отговорност. Общата сума в него възлиза на 1471.08 лв. и ще се оползотвори през пролетта, когато ще бъдат засадени дръвчета в обезлесени зони.

Maxcom Fest

Инициативата от страна на Maxcom идва не само на фона на все по-нарастващата необходимост, в политиката на компаниите да е заложено устойчивото развитие, но и на фона на търсенето на адекватна реакция спрямо най-значимите екологични проблеми.

Предвид летния сезон, който бе пагубен за много гористи местности поради възникнали пожари и бедствени наводнения, необходимостта от възстановяване и залесяване на такива зони става все по-належаща. Растителността е основният фактор, за да се спре покачването на температурите, което по последни данни е с над 2 °C на година. Парижкото споразумение от 2015 г. цели именно да нормализира и дори да спре този процес на повишаване на температурата, който е катастрофален за Земята.

Отминалото събитие е пример за Екологична корпоративна отговорност, която не се изразява просто със спорадично дарение, а с включване на служители на компанията в конкретна кауза, която става възможна благодарение на техните средства и усилия.

По този начин Maxcom за пореден път се заявява като социално отговорна компания, която подчертава и жизненоважната роля на бизнеса, освен тази на правителствата,  в следването на парадигмите, заложени от Европейската комисия за устойчиво развитие. Компанията се надява нейният пример да бъде последван като доказателство, че етичното управление и зеленият преход могат да се случват в свят на война и нестабилна икономика.
Виж всички