Новини и събития

Maxcom стартира проект за децата на своите служители
10Jul
Maxcom стартира проект за децата на своите служители
Корпорацията ги въвежда в работна среда и дава две целеви награди за отговорно отношение към образованието

 

Един от най-големите производители на велосипеди в Европа стартира кампания, насочена към образованието, както и възпитаването на работна култура у деца на заетите в корпорацията.

 

Служителите на Макс Eвропа с деца над 16 годишна възраст имат възможност да се включат  в програмата „Първи стъпки на робота за нашите деца“. Тя стартира тази година изцяло по инициатива на ръководството, като цели да включи децата на заетите в холдинга в работния процес. По този начин, със съдействието на ментори, ще трансформира неподправения им ентусиазъм в знания, умения и ще им даде поглед отвътре как функционира предприятие от мащабността на Mакс Eвропа, оказващо се сред двигателите на икономиката на страната ни.

 

„Първи стъпки на работа за нашите деца“ позволява на децата да започнат да градят работната си етика в среда, която родителите им познават и сред хора, на които имат доверие. Младежите ще изпълняват различни функции, разпределени в няколко участъка, за да получат максимално богат опит, който да ги подготви за бъдещата им професионална кариера. Включвайки се в проекта, родителите имат възможност да увеличат приходите в семейния бюджет, както и да допринесат за развитието на своето дете.

 

А това съвсем не се изчерпва само с работа в някое от дружествата на холдинга. За отговорно отношение на децата на своите служители към образованието, Макс Eвропа дава 2 вида еднократни целеви награди: за постигнати успехи при завършване на 12 клас и при записване редовна форма на обучение във ВУЗ.

 

На старта на проекта децата приветства Николай Бояджиев – икономически директор на Макском, като подчерта чудесната възможност, която те имат да се запознаят отблизо с дейността в голямо производствено предприятие. Насърчи ги да бъдат смели, да не се притесняват да питат, да общуват с колегите в отделите, в които са разпределени, за да извлекат максимална полза от свето участие в работния процес на корпорацията.

 

Тази програма показва, че фокусът на Макс Eвропа е върху изграждането на лоялни взаимоотношения със своите служители по един отговорен начин, който им дава възможност да разчитат на сериозна подкрепа в лицето на своя работодател и носи дивиденти за техните деца.

 

Насочвайки се към образованието и кариерния старт на бъдещата работна сила на страната ни, Макс Европа се утвърждава като отговорна организация, която носи стойност за обществото и средата, в която оперира.
Виж всички