Новини и събития

Ние от Maxcom отново спечелихме престижната класация на Forbes за компания на годината в сектор „Производство“
18Apr
Ние от Maxcom отново спечелихме престижната класация на Forbes за компания на годината в сектор „Производство“
Maxcom отново спечели престижната класация на Forbes за компания на годината в сектор „Производство“

 

На изискана церемония на 15 април бяха обявени победителите в класацията на Forbes за компания на годината. Maxcom отново спечели приза в категория „Производство“.

Компанията ни е носител на отличието и за 2020 г., като вярна на стремежа си за развитие и усилена работа, връща приза при себе си, утвърждавайки позицията си на Най-добрата компания в категория „Производство“. Наградата прие Николай Виденов, търговски директор в Maxcom. Тя идва при нас след като в трудни времена показахме положителен тренд на развитие и очертахме обширна инвестиционна програма.

 

Сделката с Pierer несъмнено ни отличи като непрекъснато развиваща се компания, която отговаря на нарастващото търсене и динамиката на пазара. Очаква се от фабриките ни да излиза продукция под брандовете Husqvarna, Raymon, Gasgas и много други, които са в портфолиото на нашия партньор. Планираме и работим върху разширяване на застроената площ, за да обезпечим поръчките, които очакваме. В плана ни е заложено привличане и на известни производители на части и компоненти. Прогнозата е да достигнем оборот от 10 млрд. лв. в срок до 10 години.

 

Едновременно с това продължаваме да развиваме собствените си търговски марки и сме в непрекъснати преговори за привличане на нови клиенти и проекти. Изнасяме продукция за САЩ, Близкия Изток и дори Китай и имаме партньори във Франция, Гърция, Кипър и Китай.

 

В тазгодишното издание на конкурса са взели участие 184 компании, което е рекорден брой. 56 от номинациите са за компания на годината, като има няколко различни категории. Измежду тях Maxcom се отличи като недостижима в сектор „Производство“. Оценяването е било от независимо жури, спрямо конкретни критерии в съответната категория като добри производствени практики, цялостен принос към обществото.

 

https://forbesbulgaria.com/2022/04/14/ebag
https://www.marica.bg/biznes-zona/plovdivski-favorit-vv-forbes-business-awards-2022

Победителите бяха избрани от жури в следния състав:

Елина Желева, управляващ партньор на launchlabs;

Лъчезар Богданов, главен икономист в Института за пазарна икономика;

Любен Белов, партньор в LAUNCHub Ventures;

Мария Шишкова, управляващ съдружник на AIMS Human Capital;

Николай Гърнев, управляващ съдружник на EY за България, Северна Македония, Албания и Косово;

Огнян Донев, мажоритарен собственик и главен изпълнителен директор на “Софарма“;

Станимир Каролев, основател и председател на Съвета на директорите на Финансова Група Карол;

Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на управителния съвет на Пощенска банка.
Виж всички