Новини и събития

Реализира се поредната успешна кампания за безвъзмездно кръводаряване в Maxcom
04Nov
Реализира се поредната успешна кампания за безвъзмездно кръводаряване в Maxcom
Осемдесет и девет. Толкова са донорите на кръв само за ден в холдинга MaxEurope, от който са част компаниите Maxcom и Chipolino. Отзовалите се служители дариха кръв безвъзмездно, като записаха рекорд за най-много кръводарители по време на съвместната акция с районния център за трансфузионна хематология град Пловдив.
Откакто се провежда кампанията, което означава поне от 10 години, изминалото ѝ издание бе най-успешното с оглед на взелите участие в него. Радваме се, защото това е мерило за корпоративното съзнание и социална отговорност, които MaxEurope успя да възпита у своите служители.
Важността на една такава акция не би могла да се опише с думи, тъй като тя служи, за да помогне на хора да заживеят живота си отново. Районният център за трансфузионна хематология в Пловдив обслужва и областите Пазарджик, Хасково, Кърджали и Смолян. Това означава, че той снабдява болничните структури в 1/5 от територията на страната с безопасна кръв и кръвни продукти.
Доброволното кръводаряване оказва животоспасяваща роля при много хора, както и подпомага и ускорява лечебния процес при други. Такива акции приобщават повече хора към идеята за благотворителност, милосърдие и добротворство.
Благодарим на служителите си, които не останаха безразлични към инициативата и нейната значимост и които доказаха, че доброто може да бъде заразно. Нека послужат за пример на други хора и броят на доброволните кръводарители да става все по-голям.
Виж всички