Новини и събития

Старт на
21Dec
Старт на "Пиерер & Макском Мобилити“ ООД
Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер посети днес нашата производствена база и се срещна с г-н Максим Митков и г-н Щефан Пиерер - ръководителите на новоучреденото българо – австрийско дружество "Пиерер & Макском Мобилити“ ООД, което ще изгражда съвместен завод за електрически велосипеди.

Австрийския производител на мотоциклетите KTM,  Pierer Group, е една от емблематичните европейски фирми в мотоциклетния, а вече и във велосипедния бранш.

Днес бе обявен стартът на самия проект, който се изразява в придобиването на близо 200 дка терен в „Тракия икономическа зона“ и  планирана инвестиция в размер на 40 млн. евро.

 

Новият завод ще е част от иновативния, пионерски не само за България, но и за Европейския съюз, проект на "Тракия икономическа зона" – въглеродно-неутрални индустриални паркове.

 

"Имате пълна подкрепа от нас, както емоционална, така и институционална“, каза министър Лорер. Той похвали българската индустрия за производство на велисипеди, като я определи като силно развиваща се индустрия, която трябва да се подкрепя.

"Нека да се възползваме от случая и да отправя един апел към кметовете на българските градове. В качеството си  на велосипедист, и на министър ви моля да създадете читави велосипедни алеи в градовете ни, за да се наслаждаваме на тези велосипеди, произведени у нас, а не само да ги изнасяме“, каза министър Лорер. 5% икономически растеж през 2022 година прогнозира министърът по иновации и растеж.

 

Направи силно впечатление изказването на г-н Щефан Пиерер, че те са в България и по – точно в Пловдив, благодарение на г-н Максим Митков и  ние ще бъдем техен партньор в желанието и посоката им да изместват производствата от Азия към Европа, където всъщност им е мястото!
Виж всички